A Krav Maga rendszerét Imi Lichtenfeld (Sde-Or) hozta létre.

Imi Pozsonyban született, egy híres rendőr és cirkuszi akrobata fiaként. Gyerekként Imi számos sportban kiváló volt, mint a birkózás és a box, valamint többféle harcművészetet is űzött. Amikor az antiszemita zavargások kezdtek elterjedni a szülővárosában, Imi és családja izraeli (akkori nevén Palesztina) emigrációra kényszerült.

1948-ban, miután Izrael kikiáltotta függetlenségét, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) képviselői megkeresték Imit és felkérték egy önvédelmi rendszer kifejlesztésére, alapul véve korábbi tapasztalatát és együttműködését olyan speciális egységekkel, mint a Hagana, Palmach és Palyam. Húsz éves munkája folyamán, mint közelharc főinstruktor, Imi aprólékos munkával tovább finomította a Krav Maga technikákat. Ezáltal tudott a Krav Maga az izraeli katonaság, rendőrség és a biztonsági erők hivatalos közelharc képzésévé válni.
Imi olyan alapelveket dolgozott ki, amelyeket mind a jó erőben levő, mind az edzetlen katonák sikeresen el tudtak sajátítani. Merev mozdulatok és több éves gyakorlást igénylő technikák helyett a Krav Maga ösztönös és egyszerű mozdulatokon alapszik, melyek mindenki számára könnyen kivitelezhetők.

1964-ben Imi visszavonult az IDF-től, de folytatta a Krav Maga oktatást civileknek csakúgy, mint a rendvédelmi erőknek és a katonai egységeknek. A Krav Maga Egyesületet 1978-ban Imi és néhány tanítványa alapította azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a Krav Maga egyedülálló technikáit világszerte.

Amikor a Krav Maga oktatás már Izrael határain túlra kezdett terjedni, egy nemzetközi szervezet alapításának szükségessége merült fel.
Imi egy új nemzetközi Krav Maga szövetség kialakítása mellett döntött a leghűségesebb tanítványai és legtekintélyesebb instruktorai segítségével, akik közé a jelen IKMF elnök, Avi Moyal is tartozott.

Miután az IKMF létrejött, Imi hagyott jóvá minden Expert és Master oklevelet, illetve az általuk képviselt fokozatokat és szinteket, valamint az IKMF oktatási tervét is. Imi hagyta jóvá az IKMF alakulásakor létrehozott oktatási tevet, és ennek az okatatási tervnek az 1997-ben eszközölt változtatásait is.

1996 óta az IKMF világszerte ismert, és mára a legnagyobb és legmegbecsültebb Krav Maga szervezetté vált. Sikeresen működik szülőhazájában csakúgy, mint Európa számos országában, Ausztráliában, Észak-Amerikában, Délkelet-Ázsiában és a Távol-Keleten.

Az IKMF tanítványok az élet különböző területeiről érkeznek:

– civil tanítványok és instruktorok
– rendőrök és rendvédelmi instruktorok
– katonák és katonai instruktorok
– valamint biztonsági emberek és instruktoraik